Workshopcarrousel najaar 2021

Elk jaar organiseert het Servicepunt Vrijwilligers in samenwerking met het IZON en de bibliotheek Noordwest Veluwe een workshopcarrousel voor alle vrijwilligers van Nunspeet. In het voorjaar van 2021 was dit door de coronabeperkingen niet mogelijk. Maar voor het najaar van 2021 hebben we een leuk programma samengesteld! We houden bij alle workshops rekening met de anderhalve meter afstandsregel.

Alle workshops zijn gratis, maar niet vrijblijvend! Ze worden goed voorbereid en ze kosten geld. Dan is het niet leuk – zoals meermalen is gebeurd – dat de helft van de deelnemers niet op komt dagen. Dat doet ook geen recht aan de inzet en voorbereidingen van de trainers. Besef dat alsjeblieft, als je je opgeeft …
We hopen op een goede opkomst! 

Hieronder volgt een korte omschrijving van alle workshops.

Workshops

Workshop Positieve Gezondheid

Maandag 20 september, aanvang: 19.30 uur.
Locatie: ontmoetingsruimte in Veluvine.
Wat is positieve gezondheid? Mensen zijn meer dan hun ziekte of probleem. Toch ligt daar vaak wel de focus op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe wij die kunnen oplossen. In de workshop Positieve Gezondheid wordt voor een andere invalshoek gekozen. Het accent ligt niet op de ziekte, maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. In de bijeenkomst ontdekken we samen wat positieve gezondheid kan betekenen voor jou in je vrijwilligerswerk.
Mochten er op 20 september beperkende coronamaatregelen gelden, dan wordt deze workshop digitaal aangeboden.


Wandelen met de boswachter

Dinsdag 5 oktober, aanvang: 13.30 uur.
Locatie: start wandeling vanaf parkeerplaats Spakenberg(weg).
Boswachter Hans laat je al wandelend de mooie plekjes van de omgeving Stakenbergerheide zien. Daarbij vertelt hij één en ander over de omgeving.Bij terugkomst op de parkeerplaats sluiten we de middag af met een kopje koffie/thee met een koek(je).


Workshop bloemschikken

** Deze workshop is volgeboekt. Aanmelden kan nog wel. Uw naam wordt dan op de reservelijst gezet, in volgorde van binnenkomst. Als er een plaats vrijkomt, nemen wij contact op met u. **

Dinsdag 26 oktober, aanvang: 14.00 uur.
Locatie: WOC Veluwse Heuvel.
Onder het genot van een kopje koffie/thee + koek ga je een (herfst)biedermeierboeket maken. Deze middag wordt verzorgd door Ines, medewerkster van bloemenspeciaalzaak Fluitekruid.


Workshop Signaleren 'Niet Pluis'

Dinsdag 9 november, aanvang: 19.30 uur.
Locatie: Ontmoetingsruimte in Veluvine.
Misschien maak je je wel eens zorgen over iemand die je bezoekt of die je tegenkomt bij sport of culturele activiteiten. Je merkt bijvoorbeeld op dat iemand zichzelf minder goed verzorgt. Of dat hij of zij verward is, bozig, teruggetrokken, een kort lontje heeft of naar drank ruikt. We noemen dit 'Niet Pluis'. We bespreken de vraag: hoe ga je om met deze signalen en hoe maak je dit bespreekbaar?
Mochten er op 9 november beperkende coronamaatregelen gelden, dan wordt deze workshop digitaal aangeboden.


Kookworkshop

** Deze workshop is volgeboekt. Aanmelden kan nog wel. Uw naam wordt dan op de reservelijst gezet, in volgorde van binnenkomst. Als er een plaats vrijkomt, nemen wij contact op met u. **

Dinsdag 16 november, aanvang: 16.00 uur
Locatie: WOC Veluwse Heuvel
We gaan samen een gerecht uit een Afrikaans land voorbereiden, klaarmaken en vervolgens lekker opeten. Welk gerecht en uit welk Afrikaans land, dat is nog een verrassing. Dat het lekker wordt, dat is zeker! De workshop staat onder leiding van enkele dames van Afrikaanse afkomst, leden van de multiculturele vrouwengespreksgroep Mozaïek.

Aanmelden

Opgeven voor deelname aan één of meer workshops doe je:

De workshopcarrousel 2021 is een initiatief van het IZON (Informeel Zorg Overleg Nunspeet) en de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Tot het IZON behoren de volgende organisaties: Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet, Stichting Welzijn Nunspeet, Stichting Het Venster, Humanitas afd. Nunspeet, Stichting Present, MEE Veluwe, Hospice De Regenboog, Voedselhulp Nunspeet, Buurtbemiddeling, Zonnebloem, Radix, Oranjehof, Adviesraad Sociaal Domein, Sportbedrijf Nunspeet, GGZ Centraal en de Gemeente Nunspeet.

Voor meer informatie: Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet, telefoon: (0341) 44 20 20. Wij zijn bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdagochtend.

Contact

Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet

Taalmaatjes Nunspeet

Bezoekadres: Veluvine

F.A. Molijnlaan 186
8071 AK Nunspeet