HOME  |  Servicepunt vrijwilligers

Servicepunt vrijwilligers

Wat houdt vrijwilligerswerk in?

Vrijwilligerswerk is werk dat u onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. Vaak vindt het in georganiseerd verband plaats in:

  • Sportverenigingen;
  • Theaters en musea;
  • Verzorgingshuizen en instellingen;
  • Natuurorganisatie;
  • Allerhande stichtingen en verenigingen.
  • Ze maken allemaal dankbaar gebruik van de inzet van vrijwilligers.

Waarom wordt vrijwilligerswerk gedaan?

Waarom mensen vrijwilligerswerk doen is heel verschillend. De één wil zijn vrije tijd nuttig besteden, de ander wil iets betekenen voor de maatschappij of de medemens. De ander wil zijn nieuwe woonplaats leren kennen en weer een ander wil verantwoordelijk zijn of werken aan zelfvertrouwen. Als u moeite heeft met het vinden van een betaalde baan, kunt u uw CV ook uitbreiden door het verrichten van  vrijwilligerswerk. 

Wat kunt u doen als vrijwilliger?

Er zijn allerlei mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan praktisch werk zoals dat van een klusjesman, collectant, gastvrouw of –heer of administratie medewerker. Maar u kunt ook aan de slag gaan als bestuurslid, taalmaatje, radiopresentator of kringloopmedewerker.

Vrijwilligerswerk is er op elk niveau en in elke sociale setting. U kunt één op één aan de slag gaan of in een groep of achter de schermen. Het belangrijkst is dat u vrijwilligerswerk doet, dat bij u past en waarbij u zich prettig voelt.

De vrijwilligersvacaturebank

In de vacaturebank is een heel breed aanbod van vrijwilligerswerk te vinden. De vrijwilligersvacaturebank kunt u digitaal inzien via deze pagina. U voert uw persoonlijke gegevens in en geeft aan voor welke vacature u belangstelling heeft. Vervolgens ontvangt u de contactgegevens van de betreffende organisatie. Natuurlijk komt hierbij ook persoonlijke aandacht kijken. Elke aanmelding van een vrijwilliger of van een vacature wordt door ons bekeken en beoordeeld.

U kunt de vacatures ook schriftelijk inzien bij het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet. Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00 – 12.30 uur is er een medewerker aanwezig die samen met u kan kijken welk vrijwilligerswerk het best bij u past. De medewerker kan u als organisatie ook helpen bij het opstellen van een vacature.